Fin insats av Varlas damlag i Baltic Cup

Av Christian Johansson

I helgen ställde Varlas damlag upp i försäsongscupen Baltic Cup i Karlskrona.

Varla IBK:s lag efter andraplatsen i Baltic cup. Foto: Privat

Efter helgens fem matcher åkte laget hem med en hedervärd andraplats efter en knapp förlust i finalen.

Försäsongen för Varla damlag har bjudit på bra träning och träningsmatcher mot allsvenskt motstånd i form av Lindome och Partille. Nu var det dags för ett cupäventyr.

I damklassen ställde åtta lag upp och cupen bestod av tre gruppspelsmatcher och två slutspelsmatcher. Resultaten från gruppspelet blev: Varla–Stenungsund 6–0, Lindås–Varla 0–3 och Karlskrona–Varla 1–7, vilket innebar att Varla vann sin grupp klart. I semifinalen ställdes laget mot tuffare motstånd i form av CL98 från Kalmar. Varla tog ledningen men hamnade sedan i underläge med 1–3. Sista tio minuter blev en jakt på upphämtning. Det lyckades – med tre minuter kvar kvitterade Varla. I förlängningen avgjorde Varla med ett snygg mål av Isa Frii på frislag efter stor dramatik.

I finalen väntade Röke. Även i denna match tog Varla ledningen. Tyvärr drabbas laget av ett par utvisningar och kämpade på bra men lyckades dock inte få in fler bollar i mål. I stället lyckades Röke göra två mål och dom vinner därmed finalen. Lite surt då vi hade tempo och viljan men dom hade lite mer tyngd och rutin.

Sammanfattningsvis kan laget vara nöjda med insatsen i cupen med fem vinster och en knapp förlust samt möjlighet att slipa på spelet inför kommande DM-matcher och serien.